Ejby forsamlingshus

Historie

Læs mere om Ejby forsamlingshus historie her.

Ejby Forsamlingshus blev opført i 1906 og omfattede en vinkelbygning samt en hestestald. På 1.sal fandtes en lejlighed til værtsparret.

Det tidligere forsamlingssted var Ejbyvej 70, der stadig eksisterer, men som almindelig beboelse. Det “nye” forsamlingshus skulle være et naturligt samlingssted for borgerne i Ejby, Ladager, Nr. Dalby, Valore, Kløvested samt flere nærliggende lokale samfund.

Det var derfor mere passende at finde en beliggenhed uden for Ejby bymidte. Huset ligger med facaden ud mod Tornbjergvej (har nr. 42), på hjørnet af Hestehavevej og er smukt beliggende i skov-brynet til Ejby Skov.

Ejby Forsamlingshus´ historie er nøje knyttet sammen med Ejby Idrætsforening, der formelt startede i 1906. Ejby Forsamlingshus blev som formålet var tiltænkt centrum for idræt, fest, foredrag og møder m.m.

Der findes beretninger om de traditionelle “lørdagsballer” og flere har romantiske minder fra huset.

Således findes der stadig en “kærlighedssti” fra forsamlingshuset igennem hjørnet af Præsteskoven til Ejby Stadions gamle opvisningsbane.

Nu er “Kærlighedsstien” oplyst om natten.

Senere i husets historie blev der bygget til hovedhuset og nu blev det hjemsted for sogneråd og Ejby-Nr. Dalby kommune indtil kommunesammenlægningen først i 1970´erne.​

I slutningen af 70´erne oprettede Skovbo Kommune en fritidsinstitution i bygningen, og interessen for forsamlingshuset dalede.

Huset led under anvendelsen til fritidsinstitution, og rammerne for bryllupper, sølvbryllupper, barnedåb m.m. var ikke længere optimale.

Da fritidsinstitutionen blev flyttet til Ejby Skole, blev huset udlejet frit over 10 år til Ejby Forsamlingshus A.m.b.a.

Den 10. februar 1991 begyndte en kreds af aktive borgere en total renovering af forsamlingshuset. Alt arbejde blev udført på frivillig basis og allerede om sommeren 1991 fremstod Ejby Forsamlingshus såvel udvendigt som indvendigt som et dejligt lyst og imødekommende samlingssted.

Huset har, udover at være blevet brugt til private-/foreningsfester, også været brugt til koncerencer, foredrag, møder og børnearrangementer.​

Firmainformation

EJBY FORSAMLINGSHUS A M B A

CVR-nummer: 15450797

Tornbjergvej 42, Ejby, 4623 Lille Skensved

Klik her for rutevejledning